Click to chat Welkom, druk op play voor relax muzieksfeer en klik op computer voor BLOG, scoll naar beneden en bekijk computerinloop, referenties plus feedback bezoekers. Reageer als je wilt, bedankt!

Psychose’s openbaarde mijn innerlijke sjamaan stem/kind

Ontwikkelfase 1 1968-1990 Onbewust onbekwaam (leven vanuit mijn hart met gesloten mind=introvert)

Opgevoed door ondernemende ouders met een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit heb ik nooit geleerd om te gaan met mijn gevoelens. Sterker nog, ik kropte alles op, net als mijn vader dat deed.

Hij was mijn grote voorbeeld, als hem wilde ik worden. Maar de enige wijze worden die hij me meegaf in mijn opvoeding waren ‘weet dat je niets weet’. Dat heb ik nooit begrepen?! Ik was als broer niet sociaal naar mijn broertje en twee zussen. We speelden met elkaar, maar praten nooit over onze gevoelens, we deden veel kattenkwaad en spijbelde, wat onze ouders niet wisten. Later op middelbare school werd ik heel ambitieus carrièregericht. Ik had me draai gevonden. Ik was gelukkig met mijn liefde.

Ontwikkelfase 2 1991-1999 Bewust onbekwaam (Gevoelens onderdrukken, en gesloten mind/extrovert met drugs=burn-out)

Op mijn 20ste, na een breuk in mijn 4 jarige liefdesrelatie raakte ik aan de alcohol en drugs. Ik wist geen andere manier om met mijn gevoelens van agressie, depressie en angsten om te gaan. 10 jaar lang verdoofde ik mezelf. In die 10 jaar maakte ik bliksemcarrière als stagiair, tekenaar, technicus, aankomend technicus bij een groot adviesbureau. Tot ik burn-out en psychotisch ging in negatieve spiraal van het destructieve, zelfsaboterende en roofbouw van mijn lichaam. Diagnose: paranoïde schizofrenie.

Tijdens mijn herstel reflecteerde ik op mijn leven en kwam erachter dat ik bang was voor drugs en de dealers die het op mij zg hadden voorzien. Ik was paranoïde en had achtervolgingswanen, ik was ook depressief van mijn liefdesverdriet dat ik 10 jaar had onderdrukt. Ook kon ik mijn gevoelens niet uiten, omdat ik niet wist hoe te metalliseren. Chaos voor mijn herstel begon ik mijn te structureren en mijn eigen huis, administratie en leven opbouwen. Ik regelde een PGB om dat allemaal te organiseren en hield de regie samen met fact-team GGZ. Ik ontwikkelde positieve rituelen en discipline.

Ik vond na vele hypereflecties (psychoses) mijn ‘inner child’ terug en werd weer mijn authentieke zelf.

Ontwikkelfase 3 2000-2010 Bewust bekwaam (mindfullness= leven vanuit mijn verstand en open mind)

Ik ben verslavingsgevoelig het zit in familie, tevens kan ik moeilijk met mijn gevoelens omgaan en blokkade’s, blinde vlekken, valkuilen, etc.

Door de zelfinzichten van spirituele zelfhulpboeken, ervaringsdeskundigheid en WRAP Welness Action Recovery Plan vond ik balans in mijn leven. Ik ging vrijwilligerswerk doen en vervolgens na acht jaar in re-integratieproject UWV een zzp als elifecoach welke 1 jaar duurde. De stabiele werking van medicatie, discipline, doorzetten, mindfullness, geduld, compassie en luisteren waren mijn competenties en coping.

Ik ben wie ik ben en was wie ik was.

Ik merkte dat ik niet meer agressief, angstig was en depressie verdween. Ik transformeerde van rebel naar een brave Godvrezende hendrik.

Reflectie op mijn dromen/psychoses leerde ik dat de werelden die ik in mijn dromen en hyperreflectie bezocht sjmanisch waren (onder-, midden en bovenwereld) waar lichtwezens mij hielpen mijn levensvragen te beantwoorden. Alles viel op zijn plek met behulp van oom die me begeleidde als sjamaan en ervaringsdeskundige.

Ontwikkelfase 4 Onbewust bekwaam (leven vanuit mijn hart=extrovert)

Ik ben hersteld door WRAP-training, zelfhulpboeken, G-schema’s, RET, NLP, sjamanisme etc. Door dat ik filosofisch studeerde en inzichten in mijn psychologische problemen en dillema’s kreeg en ook mijn gevoelens metalliseerde en uitte. Merkte ik dat ik in positieve spiraal kwam. Ik voelde me gelukkig, had lucide mooie dromen, vond een goede vriendin en werd creatief en energieker. Mijn valkuilen waren dat ik teveel dronk, teveel drugs gebruikte ik had geen rem. Nu heb ik balans gevonden en doe het met beleid en mate. Ik leef nu meer vanuit mijn hart i.p.v. mijn hoofd en mediteer veel om rust te vinden.

Wensen

1. Ik ga mijn best doen om lief te hebben

2. Ik ga mijn best doen om samen te werken

3. Ik ga mijn best doen om zelfstandig te werken

4. Ik ga mijn best doen om te luisteren

5. Ik ga proberen me meer te uiten en dingen te zeggen in plaats van me in te houden

6. Ik ga proberen conflicten uit de weg te gaan of conflicten op te lossen

7. Ik ga proberen initiatief te nemen om ergens toe te komen

8. Ik ga proberen ergens in een luie stoel te mijmeren en fantaseren over een idee of probleem dat ik heb

9. Ik ga proberen datgene waar ik aan begonnen ben af te maken

10. Ik ga proberen mijn aandacht voor korte periodes ergens op te richten en stapje voor stapje na een aantal weken / maanden de periodes

Gevoelens

Samen met FACT-team GGZ, familie en zorgverlener analyseer ik mijn gevoelens cq metalliseer en uit mijn gevoelens over alles op subtiele en heldere geweldloze wijze. Daarbij gebruik ik mijn signaleringsplan en Plan van aanpak plus mijn zelfbindingsverklaring in overleg met behandelplan.

Gedrag

Ik ben nu een jaar hersteld, ben begonnen met afmaken van mijn filosofiestudie die ik in 2014 begon als onderdeel van de bachelor toegepaste psychologie studie aan loi.nl. De energie en discipline om elke ochtend om 6:00uur op te staan dank ik aan de juiste balans van medicatie (2x2mg haldol en 20mg abilify) vervolgens heb ik in middag werkafspraken, sociale afspraken of verplichtingen buitenshuis omtrent wonen, administratie etc. Einde van elke middag doe ik powernapje van 1-2uur, meestal 17-19uur. En in avond mijn ontspannende activiteiten, schilderen, Djing, tekenen, lezen etc. Dagboek reflectie en planning volgende dag.

Samenvattend ben ik nu een deugdzame Godvrezende man van 51 geworden, ken mezelf van binnen en buiten (in ontwikkeling). En werk nu in balans met van uit mijn hart en vanuit mijn verstand en buik. Deze verschillende perspectieven maken dat ik problemen en dilemma’s beter kan handelen/copen. Ik verzorg mezelf en ben weer verliefd op mezelf en anderen. Ik respecteer de rust, reinheid en regelmaat in mijn leven. Het zijn de kleine dingen die ertoe doen, een cliché maar oma had gelijk. Begrip en luisterend oor van anderen werkt heilzaam.

Ik zwem weer met plezier in spirituele wateren, loop over water en vlieg en surf in mijn dromen. Ik ben een beginnende sjamaan, nog veel te ervaren!

MvG

sjamaan-dennis@digidokter.net

Ik ben begonnen met Bijbelstudie in de kerk waar ik ben gedoopt protestant christelijk kerk (alles vrijblijvend geen verplichtingen);

Volgens de voorganger ben ik via smalle weg binnen gekomen, omdat ik Jezus al aanbid en zijn kruis draag om mijn nek:

Zijn spirituele wateren daar zwem ik al in mijn dromen, maar tijdens psychose verdrink ik. Hij gaat me leren te zwemmen in die spirituele wateren van Jezus (zie bron op foto)

Elke maandag doe ik zondagsschool om de bijbel te begrijpen en levensinzichten te krijgen om problemen en dillema’s in mijn leven op te lossen

Ik mag zondags ook in de kerk andere gelovigen ontmoeten omdat in de ander je zelfkennis spiegelt.

Als ik een deugdzaam leven leidt kom ik dan in hemel en engelen beschermen me nu al in mijn dromen (zijn de lichtwezens die ik elke avond zie en mee communiceer, eerst wist ik niet wat die waren, maar hij legde uit dat lichtwezens ui onder-/midden- en bovenwereld antwoorden voor me hebben in mijn dromen

En God heeft mij altijd in de gaten gehouden vandaar dat alziend oog, mijn gebeden verhoord en de weg teruggevonden naar de kerk waar ik ben gedoopt.

Reacties:

0 Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp chat
RSS
Follow by Email100
YouTube
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram
%d bloggers liken dit: