fbpx

Vandaag week 7 heb ik weer een deel van van de serie Tidying Up  gezien.

 

Nadat ik in mijn vorige blog mijn boeken organisatie project ben gestart en daarmee op 20% ben gekomen (wordt vervolgd…). Zag ik in de serie een mannelijk koppel die net als ik een complete CHAOS in huis hadden. De emotionele afdank methode voor boeken. Dus als je een boek dat je moet moeite weg wil doen, toch op een ceremoniële manier ‘BEDANKT: “Lief boek ik dank je voor je informatie en geef het een plek in mijn leven, jij mag terug naar MOEDER AARDE’ “. Dat geeft zoveel verlichting en blijheid.

Kledingkast slaapkamer organiseren

Voor het eerst in mijn leven heb ik genoten om mijn kledingkast op te ruimen. Ik deelde mijn kast op catogorien in:

Broeken (Bovenstre plank ‘opgerold’) 0,5 uur

Ik heb vijf vaste spijkerbroeken opgerold en de rest naast mijn planken op bodem geplaatst (jogingbroeken etc,) Voor strijken heb ik geen tijd genomen, omdat ze mooi droog uit de was/droog combi komen.

T-shirts (onderste planken ‘in drie delen gevouwen en “kreukels naar binnen gevouwen'”) 2 uur

 

 

 

 

Het vouwen was in begin even moeilijk, maar ik heb ontdekt dat als je het T-shirt voor je houdt en op je borst in tweeën vouwt, met de mouwen naar binnen. vervolgens in twee delen dicht klapt. Je een mooi vierkant kledingstuk krijgt. Per plank konden gemiddeld 10 T-shirts kwijt. Maar als perfectionist ben ik niet tevreden, ik ga mijn kast weer op nieuw indelen op kleur…Pfff

Laddenbak:

1e kleine La (1 uur maximaal)

Kleuren sokken opgerold. Moeilijk zelfde paar te vinden, want door vele wassen is verkleurd. Maar dit was de meest moeilijke taak. De kleuren sorteren is veel werk.

 

2e kleine La (1 uur maximaal)

Witte sokken opgerold. Moeilijk, zelfde paar te vinden, want door vele wassen is verkleurd. Maar dit was de meest moeilijke taak. De kleuren sorteren is veel werk.

 

3e grote La (1 uur maximaal)

Onderbroeken ‘in twee delen gevouwen en “kreukels naar binnen gevouwen'”) Op kleur gesorteerd en dicht bepakt met efficiënte gebruik gemaakt van de kleine ruimte.

 

4e grote La (1 uur maximaal)

Zwarte sokken opgerold, totaal 25 paar sokken met verschillende tinten zwart. Moeilijk, zelfde paar te vinden, want door vele wassen is verkleurd. Maar dit was de meest moeilijke taak. De kleuren sorteren is veel werk, maar het is me allemaal gelukt. 😉